Fjällvandra

Posted on

Fjällvandra i Åre

Fjällvandra i Åre är en härlig upplevelse med mängder av olika vandringsleder. Att vandra i Årefjällen erbjuder både kortare dagsturer samt längre flerdagsturer i stugor eller i tält. Hos oss på Sundmans Fjällgård bor ni med närhet till det mesta. Vandrarhemmet ligger vacker beläget i Hålland precis bredvid St Olavsleden som går längs Indalsälven och förbi Ristafallet (platsen där Ronja Rövardotter spelades in). Vi erbjuder ett rent och fräscht boende med stora ytor som är perfekt för avkoppling före eller efter  en rejäl vandring i fjällen.

Sundmans Fjällgård ligger endast tjugo minuter med bil från Åre centrum och är ni på väg till Storulvån för att vandra Jämtlandstriangeln och behöver boende på vägen så ligger vi endast en timma från Storulvåns Fjällstation.

Fjällvandra med barn

Det är många som vill  fjällvandra med sina barn och det går självklart alldeles utmärkt. Oftast är det bra att börja med lite kortare dagsturer och sådana har vi gott om i närområdet. Vålådalen som ligger 30 minuter med bil från oss är starten på flera fina vandringar. En vi varmt rekommenderar är blanktjärnsrundan. Den tar er runt de vackert blå blanktjärnarna och vandringen är lätt på en bred och fin stig. Efter en vandring runt blanktjärn rekommenderar vi ett skönt dopp i Nulltjärn som är väldigt barnvänligt och där det finns en grillplats. Ett annat bra resmål för att fjällvandra med barn är Edsåsdalen som ligger 20 minuter från oss, där finns det lättillgängliga fjäll perfekta för dagsturer. Vill ni sen bara njuta av er semester så har vi vår populära badsjö Helgesjön i närheten med vacker utsikt över Åreskutan. För er som vill finns det även möjlighet att paddla kanot i Norsjön som är en vacker fjällsjö som också har utsikt över Åreskutan.

Fiska i Åre

Endast två kilometer från Sundmans Fjällgård finns ett av Åres mest fiskesäkra och roligaste vatten, vi pratar om prästfallet. Prästfallet är en del av Indalsälven och i dom strida strömmarna får vi ofta napp av fina öringar. Här fungerar det lika bra att meta som med kastspö. Vid älven finns mysiga grillplatser och det är lättillgängligt fiskevatten. Är ni sugna på att fiska lite mer blandfisk så erbjuds det i Helgesjön, här får ni oftast gädda men det finns även sik och öring. Åresjön och Brattlandsströmmen är två andra måsten, här hittar ni Åredalens rikaste bestånd av öring, en dröm för alla flugfiskare.

Boende i Åre

Hos oss på Sundmans Fjällgård hittar ni ett rent och fräscht boende med bra priser. Vi erbjuder allt från enkelrum till flerbäddsrum. Alla våra rum har egen toalett och några har även egen dusch eller badkar.
Läs gärna mer om våra vandrarhemspriser här: https://sundmans.se/vandrarhem/priser-och-tillagg/

Läs gärna mer om vandringslederna vi rekommenderar här:

Fjällvandra i Vålådalen 

Vandra i Åre