Skolresa till Åre

Posted on

Välkomna till en rolig, innehållsrik och aktivitetsfylld skolresa till Åre!

En skolresa till Åre är lika rolig sommar som vinter. Hos oss på Sundmans Fjällgård får ni bo på en gammal, nyrenoverad samegård fylld med historia som ligger rofyllt i Hålland, endast tjugo minuter från Åre, trettio minuter till de vackra fjällen i Vålådalen och 45 minuter till Storulvån där lederna mot Blåhammaren och Sylarna börjar.

Vi erbjuder er ett bra boende, med stora gemensamma ytor, härlig gräsmatta och grillplats. Vi fixar alla måltider och hjälper er med aktiviteter under er vistelse och ser till att ni alla får en riktigt rolig skolresa.

Åre är det perfekta resmålet för en skolklass – här finns något för alla och vi hjälper er planera er skolresa med alla aktiviteter som ni vill ha för att få en extra rolig resa.

Välkomna att boka er skolresa hos oss!

Skolresa till Åre på vintern

Att åka med klassen till Åre på vintern blir ett härligt snöäventyr med dagar fyllda av skidåkning i Sveriges största skidsystem – Åre. Skidbackarna i Åre erbjuder bra skidbackar både för nybörjare och de mer avancerade skidåkarna. Vi hjälper till med både rabatt på liftkort och hyra av skidutrustning. I Åre finns det många grillplatser vid skidbackarna så då är det mysigt att samla ihop klassen igen vid lunchtid och äta den medhavda matsäcken.

Efter en heldag fylld med aktiviteter är det skönt att komma hem till lugnet i Hålland, sätta sig i den varma bastun och spela lite biljard innan det är dags för middag. Eftersom ni har hela gården för er själva kan ni springa runt precis som ni vill både inne och ute och ha riktigt roligt tillsammans.

För er som önskar lite extra roliga vinteraktiviteter har vi ett väldigt bra samarbete med duktiga JoPe Fors&Fjäll. Tillsammans med JoPe kan ni under er skolresa pröva på snöskovandring till en Igloo, isklättring , krypa runt i spännande grottor, en härlig topptur utför Snasahögarna eller en underbar dag på längdskidor i vacker fjällmiljö. All utrustning finns att hyra och vi rekommenderar att ni delar upp er i mindre grupper och turas om att göra de olika aktiviteterna. En annan underbar upplevelse i fjällen under er skolresa i Åre är att rida på islandshästar och det gör vi tillsammans med Huså Åreskutans Fjällridning och glada Hannah Johnsson.

Skolresa till Åre på sommaren

Åre på sommaren är fantastiskt vackert. Ta chansen och upplev riktig fjälluft bland fjällbjörkar och fjälllämlar.  Åre är mest känd som en Sveriges största skidort men när backarna är stängda och snön har smält vaknar byn till liv igen och det är äntligen dags för alla roliga sommaraktiviteter! Att åka med skolklassen på en resa till Årefjällen innebär dagar fulla med äventyr. Vid Sundmans Fjällgård har vi nära till härligt bad i Helgesjön, riktigt bra fiske i Prästfallet och gångavstånd till St Olavsleden som går förbi Ristafallet där Ronja Rövardotter spelades in. I närheten har vi också sjön Norsjön där vi tillsammans med svenska kyrkan kan erbjuda en unik möjlighet att hyra egna kajaker och paddla ut till er egna ö där hela skolklassen kan sova över i vindskydden och mysa tillsammans framför elden på kvällen.

JoPe Fors&Fjäll och Huså Åreskutans Fjällridning erbjuder även under sommaren mängder med spännande aktiviteter och här är några av våra favoriter.

Varmt välkomna att kontakta oss idag för priser samt bokning så sätter vi ihop ett riktigt roligt paketerbjudande tillsammans!

Med vänliga hälsningar Annemo

070 335 35 22 annemo@sundman.se