Om du är en av de miljontals människor som lider av knäartros, vet du hur försvagande det kan vara. Smärta och stelhet kan göra det svårt att utföra även de enklaste uppgifterna. Lyckligtvis finns det steg du kan vidta för att förbättra dina symtom. I det här blogginlägget kommer vi att diskutera de bästa råden från knäspecialister om hur man behandlar knäartros.

1. Träning: Träning är ett av de bästa sätten att minska smärta och förbättra ledfunktionen vid artros i knäet. Lågeffektövningar som simning, cykling och vattengympa är bra för att stärka musklerna runt knäleden och kan hjälpa dig att upprätthålla ett hälsosamt rörelseomfång. Var noga med att prata med din läkare eller sjukgymnast innan du startar ett träningsprogram.

2. Hjälpmedel: Hjälpmedel som t.ex. hängslen eller stöd kan ge extra stabilitet och minska belastningen på de drabbade lederna när du går eller utför dagliga aktiviteter. Din läkare kan rekommendera ett skräddarsytt stag utformat specifikt för ditt tillstånd, eller en standardprodukt utformad för att stabilisera ditt knä utan att begränsa rörelsen för mycket.

3. Medicinering: Icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel som ibuprofen eller naproxen kan hjälpa till att minska inflammation och smärta i samband med behandling av knäartros. I vissa fall kan din läkare ordinera starkare mediciner som t.ex kortikosteroider för att hjälpa till att kontrollera inflammation.

4. Sjukgymnastik: Sjukgymnastik är en viktig del av behandlingen av artros i knäet. En sjukgymnast eller Malmös bästa Naprapat kan lära dig övningar som stärker musklerna runt dina leder och förbättrar ledens rörelseomfång, flexibilitet och balans. De kan också rekommendera hjälpmedel och visa hur du använder dem på rätt sätt.

5. Kosttillskott: Kosttillskott som glukosaminsulfat, kondroitinsulfat och omega-3-fettsyror har visat sig hjälpa till att minska smärta, inflammation och stelhet i samband med knäartros. Det är dock viktigt att prata med din läkare innan du tar kosttillskott, eftersom de kan interagera med andra mediciner du tar eller orsaka biverkningar.