Om du någonsin har skadat ditt knä vet du hur frustrerande det kan vara. Inte bara är skadan smärtsam, utan den kan också göra det svårt att gå eller till och med stå. Om detta är din situation, försök att tejpa ditt knä med kinesiotape. I den här artikeln kommer vi att berätta vad kinesiotape är och hur det fungerar och hur du kan använda det för att behandla ett skadat knä.

Om kinesiotape

Kinesiotape är en speciell typ av elastisk tape som används inom sjukgymnastik och idrottsmedicin. Det utvecklades av den japanska kiropraktorn Dr. Kenzo Kase på 1970-talet och har sedan dess fått stor spridning inom en rad olika hälsoområden. Själva tapen är gjord av ett elastiskt bomullstyg som sträcker sig på längden, men inte på bredden, så att den kan anpassa sig efter kroppens form. Den innehåller också ett speciellt klister som gör att det kan fästa och sitta på huden i upp till tre dagar utan att behöva appliceras igen eller bytas ut. Du kan köpa bandet på Kinesiotapeshop.se.

Hur hjälper kinesiotape ett skadat knä?

När den används på rätt sätt kan kinesiotape ge stöd och stabilitet till ditt knä och hjälpa dig att röra dig mer fritt. Det kan också hjälpa till att minska svullnad och inflammation orsakad av en skada samt ge smärtlindring. Kinesiotape tros stimulera hudens nervreceptorer, vilket kan lindra trycket på muskler och leder och förbättra blodflödet till området. Denna ökade cirkulation hjälper till att påskynda läkningsprocessen för ditt skadade knä.

Använd kinesiotape på ditt knä

När du använder kinesiotape på ditt skadade knä är det viktigt att du applicerar det korrekt. Innan du börjar tejpa knät med kinesiotejp, se till att rengöra området med en mild tvål- och vattenlösning och torka det noggrant. Klipp sedan remsor av tejp tillräckligt långa för att täcka hela fogområdet. Applicera tejpen i ett solfjäderformat mönster som börjar precis ovanför knäet och upp på låret. Var noga med att gnugga in tejpen väl i huden för att se till att den sitter på plats.